BM: Trebuie să stimulaţi economia pentru a obţine creşteri de 5-6% pe an

Autor: Claudia Medrega 04.04.2014

România trebuie să stimuleze creşterea economică până la rate de 5-6% pentru a ajunge la nivelul de trai existent la nivel european, iar în perioada următoare este necesară continuarea reformelor structurale concomitent cu menţinerea prudenţei la nivelul politicilor fiscale şi monetare, crede Laura Tuck, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Eu­ro­pa şi Asia Centrală.

„România a realizat progrese excelente, refăcând stabilitatea macroeconomică. Situaţia este impresionantă comparativ cu alte ţări. Creşterea economică a accelerat anul trecut la 3,5%. România trebuie să continue reformele structurale pentru a stimula creşterea economică până la rate de 5-6% şi a ajunge la nivelul de trai european“, a declarat vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru ZF.

Laura Tuck a fost prezentă în România în această săptă­mână şi a avut discuţii cu premierul Victor Ponta, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu reprezentanţi ai sectorului privat. Board-ul BM va discuta spre sfârşitul lunii mai noua strategie de parteneriat cu România pe patru ani, care presupune acordarea unei linii de credit de 1 mld. euro pe an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2014