ZF Mobilio ’14: Cât mai creşte piaţa de internet mobil?

Autor: Adrian Seceleanu 07.04.2014

Mai mult de 20 de speakeri, printre care se numără şi Răzvan Cotovelea, ministrul societăţii informaţionale, vor discuta în cadrul conferinţei ZF Mobilio ’14, care are loc pde 9 şi 10 aprilie, despre evoluţia pieţei locale de internet, aplicaţii şi echipamente mobile.

Un tablou actualizat al evoluţiilor şi tendinţelor de pe piaţa locală de servicii de telefonie şi internet mobil va fi prezentat de Eduard Lovin - director executiv în cadrul Autorităţii de Reglementare în Co­muni­caţii (ANCOM).

În luna iunie 2013 numărul de conexiuni mobile la internet ajunsese la 11,2 milioane, faţă de doar 6 milioane la ju­mă­tatea anului 2011, conform datelor ANCOM.

În România există, potrivit celor mai recente date disponibile, circa 7,5 milioane de smartphone-uri şi aproximativ 8 milioane de utilizatori unici ai serviciilor de internet mobil, iar printre cele mai utilizate aplicaţii de pe mobil se numără Facebook (circa 4,8 milioane de utilizatori) şi WhatsApp (între 1,5 şi 2 milioane de utilizatori), potrivit lui Dan Vîrtopeanu, managing partner al Breeze Mobile (parte a grupului Leo Burnett) şi unul dintre speakerii de la ZF Mobilio ’14.

Vezi pagina 15

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014