Verdict dur al KPMG pentru Astra: Trebuie să îşi majoreze capitalul cu 110 milioane de euro într-un an

Autor: Ciprian Botea 07.04.2014

Astra, cea mai mare companie locală de asigurări, ar avea nevoie de o majorare de capital de 490 milioane de lei (circa 110 mil. euro), din care 70 milioane de lei “într-o primă fază imediată”, conform raportului privind redresarea financiară a companiei întocmic de administratorul special KPMG Advisory. Raportul a fost aprobat ieri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Compania de asigurări a fost plasată sub administrare specială pe 18 februarie după ce un control al ASF a descoperit mai multe nereguli la societatea de asigurări, inclusiv scăderea indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate sub minimul legal, un volum mare de dosare de daună neachitate şi un nivel insuficient de reasigurare pe segmentul poliţelor property.

Administratorul special a mai identificat pe lângă necesitatea majorării de capital şi soluţionarea amiabilă a unui număr de litigii cu clienţii în care este implicată Astra, recuperarea unor împrumuturi acordate de companie şi ajunse la scadenţă şi plasarea în reasigurare a poliţelor property către reasigurători cu rating A.