Un investitor irlandez: M-a adus aici fotbalul, nu vreo publicaţie de genul „Invest in Romania“

Autor: Radu Bostan 08.04.2014

„Eu am dat peste România prin intermediul fotbalului. Nu am văzut vreun supliment de genul «Invest in Romania» în vreo publicaţie de business din Occident“, spune Mike Row­land, un irlandez care în 2010 a înfiinţat la Cluj un birou regional pentru FCS Global, firma sa de servicii pentru reţelele de comunicaţii, cu afaceri de 5 milioane de euro.

Ca sponsor al unui club de fotbal din Irlanda, Rowland îşi făcea des drum până în Europa de Est. Aşa a ajuns la Cluj, unde a găsit un oraş cu forţă de muncă tânără şi educată, şi a decis să facă din ceea ce el numeşte „Silicon Valley al României“ un hub care să deservească clienţii din Europa până în Asia.

În cei patru ani care au trecut, compania a devenit tot mai „românească“. Deşi sediul a rămas în Irlanda, filiala din România a ajuns să contribuie cu 60% la veniturile totale. Cei 50 de operatori şi ingineri care lucrează în birourile din Cluj şi Bucureşti oferă acum suport tehnic pentru clienţi din Franţa, Germania, Rusia sau Japonia, iar Mike Rowland se aşteaptă ca pe viitor importanţa filialei locale să crească.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- afacerile derulate de Mike Rowland; începuturile companiei in România, partenerii externi

- rezultate financiare ale biroului din Cluj; estimări pentru 2014 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.04.2014

 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.