Toţi constructorii sunt în alertă. CNADNR licitează anul acesta autostrăzi de 3,8 mld. euro

Autor: Andreea Neferu 10.04.2014

Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din Ro­mâ­nia (CNADNR) va licita anul aces­ta contracte de construire a 375 de kilometri de autostrăzi, care vor costa 3,8 mld. euro, potrivit unei ana­lize a ZF pe baza unor date pre­zentate de ministrul trans­porturilor Dan Şova.

Pe o piaţă a construcţiilor ce a scă­zut cu 40% pe timp de criză, lan­sarea unor licitaţii pentru construirea a 375 de kilometri de autostrăzi anul acesta ar putea fi o gură de oxigen. Reprezentanţii constructo­ri­lor spun că este o veste bună, însă efectul în pia­ţă se va vedea abia începând de anul viitor şi doar dacă investiţiile nu vor fi abandonate, aşa cum s-a în­tâm­plat în anii anteriori.

„S-ar putea să se facă aceste lici­ta­ţii anul acesta, dar mai mult ca sigur lu­crările nu vor începe anul acesta, abia începând de anul viitor vom pu­tea discuta de execuţia lor. Toate pe­rioadele electorale sunt pline de in­tenţii bune şi de începuturi. Dar uneori se încep lucrări, care apoi sunt aban­donate, aşa s-a întâmplat în ulti­mii ani“, spune Adriana Iftime, vice­pre­şe­dinte al Patronatului Societă­ţi­lor din Construcţii şi director executiv al Federaţiei Patronatelor Socie­tăţilor din Construcţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.