Un grup de investitori turci construieşte cu 5,5 mil. euro un hotel de lux în Poiana Braşov

Autor: Mirabela Tiron 10.04.2014

Compania Poiana Albă Turism, controlată de acţio­na­rii producătorului din panificaţie Farinsan Giurgiu, va în­ce­pe în iunie construcţia unui hotel de cinci stele, Ark - cu 60 de camere şi apartamente în Poiana Mică (la intrare în Poiana Braşov), în urma unei investiţii totale de 5,5 mi­l. euro, din care 2 mil. de euro repre­zintă ajutor de stat prin shema de la Finanţe.

„Este prima investiţie în hoteluri a companiei. Până în 2015 trebuie să fina­lizăm con­strucţia  ho­te­lului, care are facilităţi de cinci stele. Vom încer­ca să luăm această clasificare“, a spus Liliana Bazi­lescu, adminis­tra­to­rul com­paniei.

Acţionarii Poiana Albă Turism sunt firma Scalanova Holding (cu un pachet de 99,9%) cu sediul social în Malta şi turcul Serkan Icenoglu cu sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Icenoglu şi Scalanova Holding deţin pe piaţa locală şi pro­ducătorul din industria de morărit şi panificaţie Farinsan Giurgiu, cu afaceri de 50 de milioane de lei şi peste 180 de angajaţi în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.