Romcab Târgu-Mureş a anunţat în două zile contracte de 135 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 11.04.2014

Producătorul de cabluri electrice Romcab Târgu-Mureş (MCAB),  controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a anunţat ieri pe bursă că a semnat cu distribuitorul austriac de cabluri Meinhart Kabel Österreich un contract-cadru pe trei ani pentru livrarea de produse ale Romcab în valoare de 25 mil. euro anual. Noul contract vine după ce miercuri compania a anunţat că a primit de la distribuitorul german de cabluri Klaus Faber AG comenzi de 30 mil. euro anual într-un contract pe doi ani.

Romcab a făcut publice contractele datorită faptului că era obligată să raporteze contractele care depăşesc 10% din cifra de afaceri a companiei. Firma controlată de omul de afaceri Zoltan Prosszer s-a dezvoltat puternic în ultimii ani utilizând garanţii de stat şi împrumuturi bancare.

Numai anul trecut veniturile din exploatare ale Romcab au urcat cu 85%, ajungând la 532,1 mil. lei (circa 120 mil. euro), iar profitul societăţii s-a majorat de trei ori, la 21,4 mil. lei (4,8 mil. euro). Titlurile Romcab s-au dublat de la începutul anului şi au încheiat şedinţa de ieri la un preţ de 4,97 lei/acţiune, care evaluează compania la 10,5 mil. euro.