Criză de securitate pe Internet. Cele două site-uri care vă ajută să aflaţi dacă parolele voastre sunt în pericol. VIDEO

Autor: Pro TV 11.04.2014

Milioane de pagini sunt afectate de o vulnerabilitate care expunde datele personale ale utilizatorilor. Doua site-uri va ajuta sa aflati daca parolele voastre sunt in pericol

 

 

 Heartbleed Test si Quality SSL Labs sunt cele doua site-uri unde puteti verifica daca adresele online pe care le-ati accesat v-au pus in pericol sau nu securitatea pe net.

Si mai grav este ca vizate sunt si banci sau institutii care utilizeaza date personale. In Romania, joi dimineata, erau vulnerabile cel putin doua website-uri importante: unul apartinea unei banci comerciale renumite, iar celalalt era al unui tracker de torrente romanesc foarte cunoscut, care are foarte multi utilizatori.

Drept urmare, hackerii pot intercepta schimbul de date dintre calculatorul unui client si serverul bancii, prin care acesta vrea sa faca tranzactii. Adica fura date, parole, iar cu aceste informatii va pot lasa contul gol. Singurul sfat pe care ni-l dau specialistii este sa verificam pe site-uri specializate daca banca la care ne tinem economiile are o problema de securitate, iar apoi sa ne schimbam parolele.

Cititi mai mult pe www.stirileprotv.ro