Producătorii români de tablete tatonează ideea de a lansa gagdget-uri cu Windows

Autor: Adrian Seceleanu 15.04.2014

Decizia gigantului american Micro­soft de a oferi gratuit licenţele sistemului de operare pentru gadget-urile care au un ecran de cel mult 9 inchi ar putea provoca un „cutremur“ pe piaţă care ar lovi în principal în expansiunea puternică a Google, afirmă repre­zentanţii E-Boda, Visual Fan (Allview) şi Televoice (Evolio), trei dintre cei mai mari furnizori locali de tablete şi smartphone-uri.

„Dacă se va materializa strategia anunţată de Microsoft, de a oferi în mod gratuit sis­temul de operare Windows pro­ducă­torilor de echipa­mente mobile cu dia­gonale mai mici de 9 inchi, cu siguranţă foarte mulţi pro­ducători, inclusiv Evolio, vor lansa tablete şi smarphone-uri echi­pate cu Windows mobile. Estimez că acest lucru va produce un adevărat cutremur şi va reprezenta o ameninţare directă la supremaţia pe care o are în prezent Google pe piaţa sistemelor de operare pentru dis­pozitivele mobile“, a declarat pentru ZF Liviu Nistoran, preşedintele Televoice. „De asemenea, instalarea unui sistem de operare Windows pe o tabletă convertibilă puternică poate face utilizatorul să renunţe chiar la folosirea unu laptop sau notebook dacă nu are nevoie de funcţii speciale de design“, a adăugat el.

„Am studiat platforma Windows, suntem în contact cu Microsoft, dar încă evaluăm paşii următori“, a precizat pentru ZF şi Alin Nişcov, directorul de vânzări al companiei braşovene Visual Fav (Allview).