FP estimează că ar putea începe distribuirile către acţionari de la 15 iulie

Autor: Roxana Pricop 18.04.2014
Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 14,2 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anun­ţat că din 15 iulie fondul ar putea începe distribuirea divi­den­delor speciale de 0,05 lei/ac­ţiu­ne rezultate din redu­cerea capitalului social.
 
Data de referinţă pen­tru a putea încasa di­vi­dende speciale este 30 aprilie, astfel că ultima zi până la care investitorii pot cumpăra acţiuni FP pur­tătoare de dividende speciale este vineri, 25 aprilie.
 
„Plata va începe în termen de 30 de zile de la data la care re­du­cerea capi­talului social este efectivă, respectiv după întrunirea a do­uă condiţii legale principale: expira­rea termenului de do­uă luni de la publicarea hotărârii acţio­narilor în Monitorul Oficial şi a aviza­rea de către Auto­ri­ta­tea de Supra­ve­ghere Finan­cia­ră a reducerii capitalului social. În baza calificărilor menţionate an­terior, estimăm că plata distribuirilor în numerar ar trebui să înceapă imediat după 15 iulie“, au spus oficialii Franklin Templeton într-un raport emis pe bursă.