Dorin Oancea, BM: M-am săturat de scuza cu criza care acoperă toate stângăciile, erorile, neputinţele sau neştiinţele

Autor: Dorin Oancea 18.04.2014

De o bună bucată de vreme m-am săturat de scuza cu criza, care este menită să acopere mai toate stângăciile, erorile, neputinţele sau neştiinţele. N-aş intra în fineţuri de genul „noii realităţi", alt clişeu care mă cam strepezeşte, şi zic doar că am putea schimba o sumedenie de lucruri dacă, unu, am renunţa la clişee şi doi, am renunţa la plicticoşi.

Cineva zicea la un moment dat că lumea nu este condusă de politicieni, de bogaţi, de guverne, de preşedinţi sau de corporaţii, ci de plicticoşi. Ies de oriunde, zic nişte platitudini, croiesc agende care îţi creează un sentiment permanent de déja-vu. Sunt plicticoşi pentru că nu schimbă nimic, nu fac nimic, şi bălmăjesc mereu şi mereu aceleaşi clişee. C

Câţi au venit să spună cum că turismul are potenţial sau că pierdem din cauza infrastructurii precare sau că „trebuie să ne schimbăm, dar schimbarea începe cu tine!„, un îndemn care tronează în fruntea unor bloguri, deschide şi închide postări pe net, articole de presă şi emisiuni televizate. Eşti nemulţumit de autorităţi, impozite, măsurile anticriză, rezultatul alegerilor sau cine mai ştie ce? Schimbă-te tu! Te mănâncă câinii pe stradă? Schimbă-te tu! E asfaltul plin de găuri? Schimbarea e în tine!
 

Citiţi mai multe pe businessmagazin.ro