Cum arată maşina cu care un român a uimit la Show-ul Auto de la New York. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan 21.04.2014

Una dintre atracţiile principale ale Show-ul Auto de la New York de anul acesta a fost un Ford Torino classic, din 1971, al cărui design a fost creat de Ioan Florea, un român care a folosit o imprimantă 3D pentru a-şi crea capodopera, scrie Mashable.

Ioan Florea, un român stabilit în America, a folosit o imprimanta 3D pentru a-şi personaliza maşina, un Ford Torino clasic, din 1971.

Odată cu scăderea preţului imprimantelor 3D, folosinţa acestora s-a extins şi peste graniţele industriei, în artă.

Pentru Fordul său, Florea a folosit un proces care produce un finisaj pe care el îl numeşte „metal – lichid”.

Compania americană Ford, care foloseşte deja imprimantele 3D pentru a face prototipuri, s-a arătat interesată de metoda lui Florea, însă românul continuă să îşi păstreze confidenţial procesul de producţie .

Florea foloseşte materiale ultra-uşoare, alături de nano-materiale şi nano-pigmenţi care dictează culoarea. Românul foloseşte de asemenea şi polimeri care dictează materialului cum să se comporte prin crearea unei structuri interne tridimensionale, prin intermediul memoriei. Toate acestea, în combinaţie cu tehnologia 3D de printare şi noua tehnică de transfer pe care a inventat-o, îi permit să experimenteze noi teritorii în materie de materiale, culori şi produse de personalizare.

“Partea complicată este tehnica de transfer a materialelor, pe care am inventat-o. Amestec “ingredientele” într-o “moară” care cântăreşte cinci tone. Este un proces care se desfăşoară în mai multe etape şi care necesită măsurători şi sincronizare exacte şi condiţii ideale de temperatură”, a declarat Florea.