Puţin peste 1 milion de euro cheltuiţi pe bursa de la Bucureşti, în prima parte a şedinţei de marţi. Care au fost cei mai performanţi indici

Autor: Monica Juganaru 22.04.2014

În jurul orei 14:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,11%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,52% peste închiderea de la şedinţa anterioară.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), era în stagnare.

Indicele extins BET-XT a fluctuat aproape de nivelul de vineri, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,22% peste închiderea anterioară.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Rulajul pieţei, de doar 5,5 milioane lei (1,2 milioane de euro), a fost susţinut de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (2,02 milioane lei).

Preţul titlurilor Fondului Proprietatea a scăzut uşor, 0,06%, la 0,8085 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,47%, susţinute de rezultatele bune raportate de companii şi de evoluţia bună a pieţei de capital din Statele Unite pe parcursul şedinţei de luni.