Dragoş Cincă a înviat: Unul dintre fondatorii Flamingo începe un complex de vile în Corbeanca, pe un teren de 60 de hectare

Autor: Cristina Cuncea 25.04.2014

"Complexul va fi denumit Flamingo Park se va întinde pe aproximativ 60 de hectare, iar în primă fază vor fi construite 150 de case pe 10 hectare de teren. Terenul l-am cumpărat cu mulţi ani în urmă, iar construcţia vrem să o începem în luna iulie", a declarat Cincă pentru MEDIAFAX.

El a arătat că investiţia va fi realizată din fonduri proprii, în proiect fiind implicaţi mai mulţi investitori americani.

Omul de afaceri a finalizat în zonă ansamblurile Flamingo Garden 1 şi 2, totalizând 30 de vile, din care mai sunt disponibile la vânzare 5 unităţi.

"Venim cu know-how din America şi ne adresăm tinerilor de 25-35 de ani. Acum două luni nu eram foarte optimist în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, însă acum cred că lucrurile au început să se îmbunătăţească. Acum totul depinde de viteza cu care va fi luată decizia de achiziţie de către cei interesaţi", a spus Cincă.

Complexul va cuprinde locuinţe individuale, dar şi case grupate. Preţul unei vile porneşte de la 69.000 de euro, pentru o suprafaţă de 124 de metri pătraţi construită, respectiv 3 camere şi 228 metri pătraţi de teren. Proiectul, prezentat în premieră la tIMOn, târgul imobiliar naţional care are loc până duminică în Bucureşti, va cuprinde grădiniţă, şcoală, un centru medical, teren de sport şi un magazin Mega Image.

Cincă a fondat Flamingo, fiind prima mare companie privată care a fost listată la bursă. În anul 2007, compania a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultând grupul de firme Flamingo International.

Compania a început în 2009 să aibă dificultăţi la plata datoriilor din cauza crizei, iar Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi antreprenori locali, a preluat un pachet semnificativ de acţiuni, încercând să redreseze activitatea Flamingo. Adamescu nu a reuşit să se înţeleagă cu principalii creditori, astfel că în decembrie 2009 compania a cerut intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor din grup. Dintre acestea, doar Flanco International, compania care operează magazinele Flanco, a putut fi salvată, fiind preluată în 2010 de grupul Asesoft, deţinut de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

La data intrării în insolvenţă, principalii acţionari ai companiei erau Dragoş Cincă, cu o participaţie de 22%, Dan Adamescu (20%) şi compania Midfair Management cu 22% din acţiuni.