Retailerul de jucării Toyplex, unde este acţionar fondatorul Domo, a intrat în insolvenţă

Autor: Cristina Roşca 24.04.2014

Retailerul de jucării Toyplex, care deţine 17 magazine pe piaţa locală, a intrat în insolvenţă la cererea companiei de distribuţie Egea Orbico Beauty.

Potrivit Buletinului Insolvenţei cele două companii au avut relaţii comerciale, iar ca urmare a unui contract de consignaţie din 2012, Egea Orbico Beauty a livrat către Toy Concept, compania care operează magazinele Toyplex, marfă în valoare de circa 346.000 de lei, care nu a mai fost achitată.

Toy Concept, compania care operează magazinele Toyplex, a obţinut în 2012 afaceri de circa 11,5 mil. lei şi pierderi de 2 mil. lei, acestea fiind ultimele date disponibile. Acţionarii companiei sunt, potrivit ultimelor date ZF, compania Dominuse Management Limited, înre gistrată în Cipru (33,3%), Szarvadi - Teglas Zsuzsanna (26,6%), Szarvadi - Teglas Lorand (23,3%) şi Niţă Aure lian (16,6%).

Toyplex a fost conceput ca un supermarket de jucării, targetul principal fiind copiii din segmentul de vârstă de 3-7 ani. Principalii jucători de pe piaţa locală de jucării şi jocuri sunt Noriel, Smart Toys şi Diverta. Omul de afaceri care a fondat retailerul de electronice şi electrocasnice Domo a investit în businessul cu jucării în 2008. Primul magazin Toyplex a fost inaugurat în toamna lui 2008 în centrul comercial Vitantis din Bucureşti.