VIDEO ZF Live. Cum să închiriezi un mall care încă nu s-a construit? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 25 aprilie, cu Luiza Moraru, head of retail CBRE România

Ziarul Financiar 25.04.2014

"Mall-ul ParkLake din Titan e un proiect masiv care urmează să atragă undeva în jur de 200-250 de chiriaşi. Princialul avantaj al acestei dezvoltări este că Titan încă nu are un mall, faptul că urmează să ocupe o gaură pe piaţa de retail din Bucureşti. Estul Bucureştiului este încă neacoperit de un mall dominant. În estul Bucureştiului sunt 700-800.000 de locuitori. Catchmentul imediat ParkMall este undeva la 500.000, iar catchmentul extins, la 20 de minute de maşină este la peste un milion.", a declarat la ZF Live Luiza Moraru. 

"Unul din lucrurile care s-a schimbat în bine în timpul crizei e că nu orice proiect trece de bănci şi întruneşte condiţiile să fie dezvoltat. Fiecare dezvoltator este foarte atent la ce dezvoltă. Trebuie să aibă o locaţie corectă, un mix corect şi că atrage chiriaşii importanţi şi ancorele. Ancorele sunt acele magazine mari, spre exemplu hipermarket-urile sunt o ancoră, cinemma-urile sunt o ancoră, marile magazine precum H&M, Zara, C&A. Pe lângă ancore este nevoie de o suficientă masă critică din ceilalţi chiriaşi de suport."