Italienii de la Enel aduc un şef nou pentru business-ul de 1 mld. euro din România. Cine se va ocupa de penele de curent din Bucureşti?

Autor: Roxana Petrescu 29.04.2014

Italienii de la Enel, cel mai mare distributor privat de energie din România, vor avea începând de mâine un nou country manager în persoana lui Toni Volpe. Acesta îl înlocuieşte din funcţie pe Luca D'Agnese care a preluat conducerea operaţiunilor Enel din România în martie 2011.

Potrivit celor mai recente informaţii financiare, Enel a avut în România afaceri de peste 971 de milioane de euro în 2012, fiind compania care asigură serviciul de distribuţie şi furnizare a energiei în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, zonă în care este inclusă şi capitala. Anul trecut, Enel a avut un profit operaţional de 289 de milioane de euro în România.

"Toni Volpe s-a alăturat grupului Enel în urmă cu 10 ani. Între 2011 şi 2014 a fost director planificare resurse umane, compensaţii, dezvoltare, instruire şi recrutare la nivel de grup, raportând directorului Enel pentru Resurse Umane şi Organizare. Din 2005 până în 2011, a fost Country Manager în America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportându-i directorului general executiv al EGP. Anterior, Toni Volpe a lucrat în Departamentul pentru Strategie Corporativă al Enel, raportând direct directorului general executiv al grupului Enel cu privire la programe cheie de dezvoltare corporativă", au spus reprezentanţii Enel.

Enel are acum în România 3.800 de angajaţi după ce 400 de oameni au părăsit anul trecut compania prin intermediul programului de plecari voluntare. Dincolo de companiile de distribuţie a energiei, Enel, prin intermediul diviziei de energie regenerabilă, Enel Green Power, a investit circa 750 de milioane de euro în circa 500 MW de parcuri eoliene. Italienii s-au implicat şi în domeniul energiei solare.