Afacerile Omniasig au scăzut la 200 mil. euro anul trecut

Autor: Ciprian Botea 30.04.2014

Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, a subscris anul trecut prime în valoare de 881 milioane de lei (200 mil. euro), cu 14% sub nivelul din 2012, pe fondul restructurării portofoliului de asigurări auto, care reprezintă circa 60% din afacerile asigurătorului. Veniturile din asigurări auto au însumat 501 mil. lei anul trecut, fiind în scădere cu 26% faţă de anul anterior.

„Actualizăm modelul de business ori de câte ori este nevoie pentru a ne adapta contextului economic. Măsurile de eficientizare a portofoliului pe care le-am luat anul trecut au vizat o dezvoltare sustenabilă şi pe termen lung a activităţii. Acum privim cu optimism spre viitor“, a declarat Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.

Compania controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) nu a precizat valoarea rezultatului înregistrat anul trecut, cel mai probabil fiind vorba de o pierdere pentru al treilea an consecutiv. Omniasig raportase o pierdere de 228 milioane de lei în anul 2012, pe fondul creşterii costurilor cu daunele şi în contextul cheltuielilor excepţionale generate de procesul de fuziune cu BCR Asigurări.