Vacanţa de 1 Mai umple hotelurile de lux din Mamaia

Autor: Mirabela Tiron 01.05.2014

S-au vândut şi sejururi de 1.000 de euro.



Hotelurile de lux din Mamaia, cea mai populară staţiune de pe litoralul românesc, vor funcţiona la capacitate maximă în vacanţa de 1 Mai, tariful sejururilor de trei nopţi la cinci stele începând de la 300 de euro pentru o cameră dublă (două persoane) şi ajungând la circa 1.000 de euro pentru un apartament.

„Toate camerele hotelului au fost rezervate încă de acum o lună. Funcţionăm la capacitate maximă de 1 Mai, la fel ca anul trecut. Clienţii noştri vin pentru petreceri, cluburi“, a spus Răzvan Dobre, director de marketing şi de vânzări la hotelul Vega, care operează 125 de camere. Pa­chetul special pentru această minivacanţă a costat 2.730 de lei (620 de euro) pentru trei nopţi de cazare într-o cameră dublă şi 4.320 de lei (981 de euro) pentru cazare în apartament, cu demipensiune (două mese). Hotelul Vega, care a avut în 2012 o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, este controlat de Gabriel Comănescu.

În sudul litoralului însă, unde nu sunt atâtea cluburi ca în Mamaia, turiştii nu s-au grăbit să îşi rezerve camere. „Ju­mă­tate din rezervările pe care le aveam au fost anulate din cauza vremii anunţate. S-au făcut rezervări pentru 30 de camere (dintr-un total de 90 - n.red.)“, a spus Gabriel Cazan, managerul hotelului de cinci stele Inter din Venus, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae.