EXPERIMENT Ştirile Pro TV. De ce turiştii străini care văd Bucureştiul din autobuzul descoperit pleacă cu un gust amar. Video

Autor: Pro TV 02.05.2014

Numai turist strain sa nu fi fost prin Bucuresti pe 1 mai, in zi de sarbatoare. Si mai ales unul care sa-si doreasca sa vada orasul de la inaltime, adica din autobuzul descoperit.

Pe langa faptul ca este greu de aflat care este punctul de plecare, joi nu au functionat nici ghidurile audio care i-ar fi ajutat pe straini sa inteleaga ce vad. Am descoperit asta printr-un experiment in care un reporter al Stirilor PRO TV a jucat rolul unui turist spaniol.

Aventura noastra incepe pe bulevardul Kiseleff, unde incercam sa ne lamurim care-i statia autobuzului. Nu de alta, dar nu vedem niciun indicator care ne-ar putea ajuta. Si sa nu credeti ca suntem singurii rataciti. Cot la cot cu noi cauta si bucurestenii, derutati de indicatiile primite de la altii.

Pentru amabilitate acordam nota 10. Cel putin la inceput. Insa lucrurile se schimba radical cand ajungem sa stam alaturi de zeci de oameni, la coada. Plimbarile au fost gratuite de 1 Mai, asa ca unii au vrut sa profite pana la capat, fara niciun pic de jena. Desi ar fi trebuit ca dupa o plimbare sa cedezi locul altuia, putini au facut asta.

Citiţi mai multe despre experimentul realizat de Ştirile ProTV pe www.stirileprotv.ro.