Cererea premierului Ponta către MApN şi serviciile de informaţii, din cauza „situaţiei din regiune”

Autor: Cristian ANDREI 03.05.2014
Ministerul Apărării va beneficia de alocări suplimentare de 700 de milioane de lei în acest an, iar luni la sediul instituţiei se va face o analiză asupra situaţiei din regiune, susţine premierul Ponta. El a adăugat că analiza va fi prezentată în viitoarea şedinţă a CSAT, unde aşteaptă o analiză şi din partea serviciilor de informaţii.
 
Premierul Ponta a anunţat că luni, la Ministerul Apărării se va face o analiză, iar pentru prima şedinţă a CSAT se vor pregăti datele şi strategia Guvernului pentru populaţia din România, dar şi pentru “fraţii de peste Prut. De asemenea, din cauza situaţiei din regiune, Ministerul Apărării va avea alocări suplimentare de 700 de milioane de lei în acest an.

“România este ca toate ţările din regiune într-o atenţie specială, atât în ceea ce priveşte pregătirea pentru securitatea teritorială, dar şi toate celelalte proceduri, însă tocmai că vreau, pe de o parte, să dau asigurări că niciun cetăţean român nu va fi niciodată în pericol, pe de altă parte, vrem să ştim ce putem face pentru românii de pe malul celălalt al Prutului din Moldova. Luni, de altfel, împreună cu ministrul apărării o să facem o analiză, o să vă informăm şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pe care guvernul o are pentru a da aceste asigurări populaţiei României, dar şi fraţilor noştri de peste Prut”, a spus la Târgu Jiu premierul Ponta.
 
Citiţi articolul integral pe www.gandul.info