Reportaje în oglindă europeană. Moldova a ajuns exemplu de sărăcie în UE, în comparaţie cu bogatul Luxemburg. VIDEO

Autor: Pro TV 04.05.2014

Cu totii ne numim europeni, dar unii traiesc in prosperitate, iar altii in cea mai lucie saracie. Este concluzia reporterilor unei televiziuni daneze, care au vrut sa filmeze in cea mai bogata si cea mai saraca tara din UE.

Pentru primul reportaj au mers in Luxemburg, iar pentru cel de-al doilea au venit in Romania. La nivel de tara, Bulgaria are cel mai scazut nivel de trai din Uniune, dar la noi, in Moldova mai exact, se afla regiunea in care oamenii castiga cel mai putin si o duc cel mai prost.

Reportajele in oglinda vin in contextul apropiatelor alegeri europarlamentare - care, in Romania au loc pe 25 mai - si al campaniilor antiimigratie din mai multe tari dezvoltate.

Ca sa vada cum traiesc cei mai saraci europeni, jurnalistii danezi au mers intr-un sat din Moldova. S-au ingrozit cand au vazut toaleta din spatele curtii si s-au mirat sa afle ca niciunul dintre soti n-a avut vreodata un loc de munca permanent. ''Ne mai da si noua de pomana cate cineva, incaltari la baieti, imbracaminte, ca noi bani nu avem'', le spune un localnic, Marian Pletosu.

Citiţi articolul integral pe www.stirileprotv.ro