Polipol Mobilă îşi majorează producţia cu cel puţin 10% anul acesta. Totul merge la export în Vest

Autor: Ioana David 05.05.2014
Producătorul de mobilă Polipol din Foieni (Satu Mare), parte a grupului german cu acelaşi nume, aşteaptă în acest an o cifră de afaceri de 90 mil. lei (20 mil. euro), în creştere cu 12% comparativ cu nivelul de anul trecut. Rulajul companiei se realizează aproape integral pe pieţele de export, din Europa de Vest.
 
„Ponderea exportului nu se va modifica (faţă de nivelul de 98% - n.red.). Estimăm pentru anul acesta o creştere a volumului producţiei cu 10-15%, iar pentru anul viitor încă 10%“, a spus Dan Brumboiu, directorul general al Polipol Mobilă.
 
Fabrica Polipol a fost realizată în urma unei investiţii de peste 16 mil. euro, ale cărei baze au fost puse în 2005. Grupul Polipol are aproape 5.000 de angajaţi şi mai deţine capacităţi de producţie în Polonia.
 
Anul trecut, compania a realizat în România o cifră de afaceri de 80,2 milioane de lei (18,1 mil. euro) şi un profit de 4,6 milioane de lei (1 mil. euro), fiind un producător de talie medie, în condiţiile în care la vârful industriei liderii producţiei de mobilă ajung la un business de 100 de milioane de euro.