Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Ziarul Financiar 05.05.2014

Prin supraîndatorare SUA şi-au vândut bucată cu bucată suveranitatea, iar acum privesc neputincioase cum Putin îşi construieşte un imperiu

Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, îşi pierd din influenţa internaţională deoarece cheltuie prea mult şi se îndatorează exagerat, subminându-şi astfel suveranitatea în faţa creditorilor internaţionali, scrie Robert Dold, un fost congressman american într-un editorial pentru CNBC. Mai multe detalii aici.

"Lupul de pe Wall Street" vine în România

Jordan Belfort , unul dintre cei mai controversaţi brokeri ai Americii, supranumit „Lupul de pe Wall Street”, vine în România pe 18 noiembrie, în cadrul unei conferinţe organizată de compania Extreme Training. Belfort va sustine pe 18 noiembrie o conferinţă în cadrul careia va dezvalui „secretele” din spatele succesului sau şi metoda proprie de vanzari, „Straight Line Persuasion”. Mai multe detalii aici.

Fără să facă zgomot, afacerile şi încrederea voastră în economia bătută de criză încep să scoată uşor capul la suprafaţă înainte să vă daţi seama

După mai bine de cinci ani am văzut mai multe reclame outdoor, în staţiile de autobuz şi la metrou, şi nu prin acele fluturaşe lipite pe stâlp sau primite în cutia poştală: acordăm credite de consum, de nevoi personale, de urgenţă etc. Şi nu era Provident! Mai multe detalii aici.

Leul ignoră tensiunile din Ucraina şi urcă la maximul ultimelor şase luni faţă de euro

Deşi criza politică din Ucraina se acutizează şi are reverberaţii în regiune, datele macro pozitive ale economiei româneşti au permis leului să urce la maximul ultimelor şase luni faţă de euro şi al ultimilor doi ani şi jumătate faţă de dolar. Mai multe detalii aici.

Hotelul de cinci stele Rex din Mamaia rămâne închis. „Am schimbat echipa de proiectare“, spune Carmen Adamescu, proprietara hotelului

Hotelul de cinci stele Rex din Mamaia va continua să rămână închis şi anul acesta, pentru al patrulea an consecutiv, după ce Carmen Adamescu, proprietara hotelului, a renunţat la echipa de proiectare şi a schimbat proiectul de renovare. Mai multe detalii aici.