The Residence: Apartamentul de lux de la bordul unei aeronave deţinute de o companie aerienă din Abu-Dhabi. Galerie foto

Autor: Luciana Georgescu 17.05.2014

Un apartament de lux de la bordul unei aeronave deţinute de o companie aerienă din Abu-Dhabi ar putea oferi pasagerilor de la clasa întâi o experienţă asemănătoare celei dintr-un avion privat, scrie Business Insider.

The Residence a fost amenajat în avionul A380s al operatorului de curse de linie – Ehiad. Cu o suprafaţă de 11,6 metri pătraţi, apartamentul  pune la dispoziţia călătorilor o cameră de zi, un dormitor dublu, baie proprie, un majordom pregătit la Academia Savoy din Londra dar şi un bucătar care poate pregăti orice preparat, la cererea pasagerilor.

Clasa întâi a aeronavei a fost dotată cu apartamente private, cu 74% mai spaţioase decât cele iniţiale, mobilate cu fotolii din piele, marca Poltrona Frau, o canapea extensibilă de peste 2 metri, televizor, mini-bar şi dulap. În plus, The Residence are în dotare duşuri şi conexiune Wi-Fi.

Cursele cu direcţia Australia vor fi disponibile în iunie 2015, însă călătorii se pot bucura de noile apartamente pe ruta Abu-Dhabi – Londra. Costul unui zbor este de aproape 20.000 de dolari (14.360 de euro), pentru una sau două persoane.

Compania a anunţat că va extinde suprafaţa pentru clasa business cu 20%, pentru două dintre aeronavele deţinute. Clasa întâi şi clasa business sunt legate printr-un spaţiu – The Lobby – prevăzut cu bar, o canapea semi-circulară din piele, o măsuţă din lemn şi un televizor cu ecran mare.

Ethiad va îmbunătăţi şi sistemele de jocuri şi video, prin utilizarea Panasonic eX3, ca urmare a cererii mari, de până la 750 de ore. Televizoarele sunt dotate cu conexiune USB şi canale live.