Compania Atlassib din Sibiu a transportat 150.000 de pasageri în trimestrul întâi

Autor: Mirabela Tiron 11.05.2014

Compania Atlassib din Sibiu, cel mai mare transportator rutier internaţional de persoane, a transportat în primul trimestru 150.000 de pasageri, trafic în creştere cu 3% faţă de anul anterior. Şi veniturile companiei au crescut cu acest procent în primele trei luni, potrivit directorului general al companiei Daniel Micu, care nu le-a făcut însă publice.

 

„Cea mai importantă piaţă este Italia. 40% din pasagerii pe care îi transportăm merg în Italia, iar a doua cea mai importantă piaţă, ce ne aduce 30% din pasageri, este Germania“, a declarat el.

 

De la începutul anului cererea pentru deplasările în Spania şi-a revenit uşor, potrivit reprezentantului companiei. În ultimii ani criza din Spania i-a afectat pe românii care munceau acolo. Deşi anul acesta s-au ridicat restricţiile de pe piaţa muncii din Marea Britanie, aceasta nu a atras un flux semnificativ de români. „Spre Marea Britanie avem doar două curse săptămânal, în timp ce spre Italia trimitem şi zece autocare pe zi“, a spus el. Circa 2,2 milioane de români muncesc în străină­tate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensă­mântului realizat în 2011.