Transelectrica are doi noi membri în Directorat, printre care fostul director general Octavian Lohan

Autor: Stefan Musgociu 08.05.2014

"Ca urmare a finalizării procesului de selecţie pentru ocuparea posturilor vacante din Directorat, desfăşurat conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Supraveghere a decis în şedinţa din data de 08 mai 2014, prin decizia nr. 15619/08.05.2014, numirea în funcţia de membru al Directoratului, începând cu data de 08 mai 2014, a următoarelor persoane: Octavian Lohan - membru; Gheorghe Cristian Vişan - membru. Mandatul se acordă noilor membri ai Directoratului pentru perioada ramasă din durata de valabilitate a mandatelor predecesorilor acestora", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Transelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Lohan a fost director general al Transelectrica în perioada februarie - mai 2012 , iar apoi a revenit pe funcţia de director general adjunct al companiei.

În luna noiembrie a anului 2012, Transelectrica a trecut la sistem dualist de conducere, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat, iar Lohan nu s-a numărat printre membrii Directoratului.

Directoratul este format din cinci membri, astfel că Lohan şi a lui Vişan se alătură lui Ştefan Doru Bucătaru (preşedinte), Constantin Văduva şi Ciprian Diaconu (membri).

"Octavian Lohan are o experienţă profesională în domeniul tehnic de peste 40 de ani, din care în ultimii 15 ani în diferite funcţii de conducere operativă, printre care semnificativă fiind cea de director al Dispecerului Energetic Naţional. Gheorghe Cristian Vişan are experienţă profesională în sectorul energetic de peste 24 de ani, iar în domeniul transportului de electricitate, dobândită în special în cadrul companiei şi precursoarelor acesteia, de peste 15 ani dedicaţi efectiv derulării proiectelor de investiţii şi pieţei de energie, ocupând diferite funcţii de conducere", se arată în comunicatul transmis joi de companie.

Transelectrica este controlată de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului, deţine aproape 58,69% din acţiuni. Fondul Proprietatea are un pachet reprezentând 13,5% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) avea la finalul anului trecut aproape 7,26% din acţiuni.

Titlurile Transelectrica au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 1,62%, la 19,49 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare bursieră de 1,428 miliarde lei (322,2 milioane euro).