Ion-Toni Teau, al şaptelea CEO care conduce Transelectrica în ultimii doi ani şi jumătate

Autori: Adrian Cojocar , Roxana Pricop 13.05.2014
Ştefan Doru Bucătaru, ma­na­gerul recrutat anul trecut în proiectul „CEO la stat“ să conducă Transelectrica Bucureşti (TEL), în al cărui mandat transportatorul de energie a înregistrat cel mai mare profit din ultimii şapte ani, a părăsit duminică compania înainte de încheierea mandatului, după numai 10 luni şi jumătate la şefia acesteia.

Funcţia de CEO al Transelectrica a fost preluată de Ion-Toni Teau, care anterior ocupa funcţia de preşedinte al Con­siliului de Supraveghere al Trans­electrica.

În ultimii ani conducerea companiei de stat a suferit multiple schimbări, Ion-Toni Teau fiind al şaptelea CEO numit la şefia Transelectrica în ultimii doi ani şi jumătate.

Schimbarea prematură a şefului Transelectrica nu a fost explicată în niciun fel de companie, reprezentanţii acesteia precizând doar că mandatul lui Bucătaru a încetat „cu acordul părţilor“.

Ştefan Bucătaru nu a fost ieri disponibil pentru comentarii, iar Ion-Toni Teau nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe informaţii.

Schimbările dese şi numirile politice de la şefia Transelectrica au afectat în ultimii ani imaginea companiei pe bursă.

Bucătaru fusese ales în luna septembrie a anului trecut în funcţia de preşedintele al Directoratului Trans­electrica pentru un mandat de patru ani care trebuia să se încheie în anul 2017.