Turcii de la Garanti au făcut profit de 10,6 mil.euro în T1

Autor: Ana Maria Petcana 13.05.2014

Activele totale s-au ridicat la 1,96 miliarde euro, în creştere cu 15,6% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Grupul Garanti România reuneşte banca Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank a încheiat primele trei luni cu un profit net de 9,2 milioane euro, cu 8,9% mai mare comparativ cu primul trimestru din 2013 şi venituri nete în valoare de 28,2 milioane euro.

Instituţiile non-financiare din cadrul grupului şi-au continuat, de asemenea, dezvoltarea sustenabilă şi au înregistrat profit, se arată în comunicatul Garanti.

Astfel, Garanti Credite de Consum a avut profit net de 600.000 euro, Garanti Leasing tot de 600.000 euro şi Garanti Credite Ipotecare de 200.000 euro.

În luna martie 2014, Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare au anunţat iniţierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor două companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârşitul anului în curs.

"Rezultatele obţinute în primul trimestru din 2014 se datorează atenţiei deosebite pe care o acordăm nevoilor clienţilor noştri şi eforturilor pe care le facem pentru a veni întotdeauna în întâmpinarea acestora cu produse şi servicii utile. Am reuşit astfel, încă o dată, să înregistrăm rezultate peste media pieţei şi să creştem pe toate segmentele de business”, a declarat, în comunicat, Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

În primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank s-a ridicat la 1,14 miliarde euro, reprezentând o creştere cu 9,8% faţă de perioada similară a anului trecut. Toate liniile de business (retail, IMM-uri şi corporate) au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte împrumuturile acordate, menţinând un portofoliu echilibrat între clienţii din segmentul comercial şi cei din segmentul retail.

În acelaşi timp, volumul depozitelor a înregistrat un avans de 33,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prezent, Garanti Bank are o prezenţă naţională prin 78 de agenţii, iar numărul bancomatelor inteligente a ajuns la 287, cu 16,7% mai multe în comparaţie cu primul trimestru din 2013.

Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală pentru peste 500.000 de clienţi.

În primele trei luni ale anului, Turkiye Garanti Bankasi AS, banca mamă a Garanti Bank, a înregistrat un profit net neconsolidat de 760,33 milioanelire turceşti (260,81 milioane euro).