Aversa se gândeşte să depună o plângere la Curtea Europeană de Justitiţie împrotriva AAAS

Autor: Carol Dan 15.05.2014

"Asociaţia de angajaţi şi compania iau în considerare ideea de a înainta, în această săptămână, o plângere oficială la UE în Luxemburg, cu privire la corupţie, pentru a putea opri asemenea fenomene într-o ţară cu un asemenea potenţial pentru investiţii. (...) Noi vom cere sprijinul Guvernului, cu scopul de a proteja angajaţii şi de a dezvolta Aversa Manufacturing", se arată într-un comunicat al companiei.

Aversa a fost cumpărată anul trecut, pentru 17,3 milioane de euro, de firma Blue Diamond Estate, firmă deţinută de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, în parteneriat cu Autoplast Engineering.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a intentat un proces firmelor care au câştigat licitaţia de achiziţie a fabricii Aversa, invocând nerespectarea condiţiilor din caietul de sarcini.

Reprezentanţii legali ai companiei au invocat excepţia de tardivitate a acţiunii în instanţă, în condiţiile în care AAAS a depus contestaţia depăşind termenul legal de trei zile, însă judecătorul a decis continuarea procesului.

Tribunalul Bucureşti a respins, în17 aprilie, contestaţia AAAS împotriva Aversa Manufacturing şi a decis că toate condiţiile impuse în caietul de sarcini pe parcursul licitaţiei au fost respectate.

"Interesele speciale din interiorul AAAS vor continua să afecteze Aversa. Lor nu le pasă de angajaţi, de producţie sau de economie. Ştim că vom câştiga recursul, la fel cum am câştigat şi în instanţă, dar va trebui să amânăm investiţia de 15 milioane de euro pentru o nouă fabrică şi pentru angajarea mai multor muncitori. Este păcat că AAAS nu susţine privatizările de succes", a declarant în comunicat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, care sunt folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului. Aversa a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost cumpărată în septembrie 2013.