Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă, duce 92% din producţie pe pieţele externe: vânzările au trecut de 121 mil. euro

Autor: Ioana David 15.05.2014

Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă, şi-a bugetat pentru anii următori creşteri anuale de peste 10% la nivelul cifrei de afaceri, după ce 2013 a fost un an de consolidare a businessului.

Producătorul din Baia Mare, con­trolat de doi antre­prenori ro­mâni, reali­zează aproape în­trea­ga cifră de afaceri din livrările pe pieţele externe, iar în ultimii ani a avut o creştere pu­ternică a ru­la­ju­lui. De altfel, Ara­mis In­vest şi Inter­agro (Ioan Niculae) sunt singurele două com­panii din producţie cu capital ma­jo­ritar românesc prezente în topul celor mai mari 100 de exportatori din Ro­mânia.

„Anul 2013 a fost un an de conso­lida­re a businessului nostru, de eficien­ti­zare. Compania a înregistrat în perioada 2009-2013 o creştere a cifrei de afaceri de la 50 de milioane de euro la 121 de milioane de euro. Această creştere a fost bazată pe invesţii continue în dezvoltarea liniilor de producţie în vederea atragerii de noi game de produse“, a spus Ioan Floria, chief financial officer al Aramis Invest.

Anul trecut, afacerile Aramis s-au ma­jorat cu 8%, la peste 121 mil. euro, re­zul­tat care plasează compania pe primul loc în producţia de mobilă.

Aramis Invest este o companie antre­pre­norială românească fondată în 1994, care a făcut primii paşi pe pieţele externe în 1997. Acţionarii produ­că­to­ru­lui sunt Iacob Vladimir (60%) şi Marius Selescu (40%), doi antreprenori care nu au apărut însă niciodată în prim-plan şi nu au acor­dat interviuri.

Potrivit informaţiilor care există în piaţă, Aramis Invest ar fi cel mai mare fur­ni­zor local al IKEA, infor­ma­ţie pe care însă compania nici nu a confirmat-o, dar nici nu a infirmat-o.