Cezar Rapotan, afaceri de 340 de milioane de euro cu Arabesque

Autor: Cristi Moga 15.05.2014

Distribuitorul de materiale de construcţii Ara­besque, controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan din Galaţi, a înregistrat anul trecut la nivel local o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro, în scădere cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net al companiei s-a redus cu aproape 30%, până la 6,8 mil. euro.

Compania deţine în România 18 centre de distribuţie de materiale de construcţie plasate în toate colţurile ţării, dar este prezentă şi pe pieţele din Ucraina, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova. Scăderea cifrei de afaceri a Arabesque vine în contextul în care piaţa locală a construcţiilor şi-a continuat anul trecut declinul, iar la începutul noului an tendinţa de scădere s-a accentuat.

„Piaţa construcţiilor a continuat şi în 2013 trendul de descreştere de 10-15% pe an înregistrat anterior. În acest context, compania Arabesque a reuşit în 2013 să-şi menţină cifra de afaceri, uşoara evoluţie descendentă în RON fiind legată de variaţiile majore ale cursului valutar din timpul anului“, a declarat Marinela Bujor, directorul de marketing al companiei Arabesque.