Piraeus scoate la vânzare sediul Astra Asigurări şi România Liberă cu 14 mil. euro, preţ cu 50% mai mare decât cel cerut în luna martie

Autor: Cristina Cuncea 15.05.2014

Clădirea a mai fost scoasă la vânzare în luna martie de lichidatorul firmei Omega City Business Center, aflată în faliment. Atunci lichidatorul, firma Phoenix Lar, a anunţat un preţ de 9 milioane de euro pentru imobil.

Firma Omega City Business Center este deţinută indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, Omega City Business Center avea datorii de 265 milioane de lei (60 milioane de euro) la finele anului 2012.

Clădirea, denumită CBC-Office, este amplasată pe strada Nerva Traian, în apropiere de Bulevardul Unirii, şi are o suprafaţă închiriabilă de 12.146 metri pătraţi.

Terenul aferent construcţiei are 1.320 de metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 16.348 metri pătraţi, structurată pe 11 etaje. Clădirea a fost construită în anul 1996, iar printre companiile care au avut sau au sediul în imobil se numără Vodafone, UniCredit Ţiriac Bank, Citibank, Finansbank, IBM, Libra Bank, alături de Astra şi de România Liberă.