Tradeville: O treime din companiile listate vor creşteri semnificative ale profitului în 2014

Autor: Andrei Cîrchelan 19.05.2014

O treime din cele mai importante companii listate pe Bursa de Valori din Bucureşti (BVB) estimează avansuri semnificative ale profitului sau revenirea pe profit, însă ceilalţi jucători, mai rezervaţi în estimări, ar putea folosi această abordare pentru a genera „surprize pozitive” care duc la un avans rapid al acţiunilor, potrivit unei analize a casei de brokeraj Tradeville.

„Deşi în cea mai mare parte planurile pentru 2014 ale companiilor de la BVB sunt marcate de prudenţă, o treime din ele au planuri ambiţioase în raport cu rezultatele de anul trecut. Pe de altă parte, unele companii tind să publice bugete conservatoare, iar ulterior rezultatele să indice o depăşire semnificativă a cifrelor din buget”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

Şapte din cele mai importante 21 de companii de la bursă care şi-au publicat bugetele de venituri şi cheltuieli până la închiderea sesiunii de vineri estimează că vor avea anul acesta rezultate semnificativ mai bune decât cele de anul trecut. Banca Transilvania (TLV), Zentiva (SCD) şi SIF Moldova (SIF2) şi-au planificat pentru acest an creşteri importante ale rezultatului net , în special SIF Moldova cu un avans de aproape 30%.