Bilanţul companiei hoteliere Turism Felix din staţiunea Băile Felix: afaceri mai mari cu 7%, însă cu mai puţini turişti străini

Autor: Mirabela Tiron 20.05.2014
Compania hotelieră Turism Felix Băile Felix (TUFE), controlată de SIF Transilvania şi SIF Ol­te­nia, a finalizat primele trei luni cu afaceri de 4,3 mil. lei (970.000 de euro), mai mari cu 7% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit da­telor din ra­por­tul trimestrial. Tot în primul tri­mes­tru au crescut şi chel­tuielile companiei cu 16,4% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut.
 
Datele din primul trimestru arată o creştere a nu­mărului de înnoptări la 24.067, faţă de 19.575 în perioada similară a anului trecut.  „Această creştere a avut loc pe seama segmentului de turişti români, cei mai mulţi veniţi pentru refacere  medicală. La seg­men­tul de turişti străini constatăm scăderea  numă­rului acestora cu 6%“, se arată în raportul aferent tri­mes­tru­lui unu. Compania administrează în total 2.394 de lo­curi de ca­zare, 2.892 de locuri alimentaţie publică şi cinci baze de tratament, săli de conferinţă cu o ca­pa­ci­tate de 1.100 de locuri, dar şi baze de agrement (pis­cine si ştranduri în aer liber, mini aqua parc, cluburi, terenuri de sport, săli de fitness şi centre de welness).