Preşedintele gigantului american de telecomunicaţii AT&T a fost la Bucureşti. Compania ar putea deschide un centru în România

Autor: Adrian Seceleanu 20.05.2014

Randall Stephenson, preşedinte şi director executiv al gigantului american din telecomunicaţii AT&T - cu venituri de 129 mld. $ în 2013, a fost în urmă cu câteva săptămâni la Bucureşti şi a avut o cină privată cu Victor Ponta, şeful Guvernului României, în cadrul căreia a fost discutată posibilitatea ca grupul să deschidă un centru de suport la Bucureşti, în care să fie angajate 200 de persoane.

Informaţia privind vizita privată a lui Randall Stephenson în România circula pe piaţa locală de comunicaţii, însă nu a putut fi confirmată din surse oficiale.

Întâlnirea dintre şeful AT&T şi Victor Ponta la Bucureşti a fost confirmată doar duminică seară de Viorel Hrebenciuc, influentul politician al PSD, la o emisiune a postului de televiziune RTV. Hrebenciuc a precizat şi că în cadrul discuţiei Stephenson - Ponta a fost abordată posibilitatea deschiderii unui centru al gigantului american în România care să angajeze sute de persoane.

Potrivit presei internaţionale AT&T a fost în discuţii anul trecut pentru achiziţia la nivel internaţional a grupului britanic Vodafone, care are operaţiuni şi în România.

Randall Stephenson a preluat la data de 1 ianuarie, pentru un mandat de doi ani de zile, şi preşedinţia Business Roundtable, o puternică asociaţie a directorilor generali din SUA, care include 211 CEO care conduc companii cu afaceri anuale de 7,4 trilioane de dolari şi peste 16 milioane de angajaţi.

România este deja o locaţie cheie pentru centrele de dezvoltare de software şi de suport IT ale unor companii americane precum HP, IBM, Microsoft sau Oracle - care au mii de angajaţi pe piaţa locală.