Biden: Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea

Autor: Catalina Mihai 20.05.2014

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, marţi, că Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, ci şi principiul fundamental din secolul XX potorivit căruia graniţele nu pot fi schimbate cu forţa, el adăugând: "Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea".

El a făcut declaraţia la Baza 90 Otopeni, imediat după sosireal a Bucureşti. Potrivit lui Biden, agresiunea din Crimeea "ne reaminteşte de ce avem nevoie de NATO".

"Ceea ce a făcut Rusia încalcă nu numai suveranitatea Ucrainei, ci şi principiul fundamental pentru care am luptat în secolul XX, acela ca graniţele Europei să nu mai poată fi schimbate prin forţa armelor. De aceea, continuăm să condamnăm ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia", a spus Biden.

Potrivit acestuia, cât timp eforturile Rusiei de a destabiliza Ucraina vor continua, este nevoie de hotărâre pentru a pune "presiune mai mare asupra Rusiei".

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marţi după-amiază, la Bucureşti, la bordul Air Force 2, împreună cu soţia sa, pentru o vizită oficială de două zile, în care se va întâlni cu preşedintele Băsescu, cu premierul Ponta şi cu societatea civilă, tema centrală fiind situaţia regională.

Biden declara, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că sprijinul României va avea un rol cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilităţii acestei ţări, el subliniind şi că SUA colaborează cu statele din regiune pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia.