Bîlteanu transformă Calipso Oradea în holding hotelier şi scoate la vânzare active de 4 mil. euro

Autor: Roxana Pricop 21.05.2014

Calipso Oradea (simbol bursier CAOR), cea mai valoroasă companie hotelieră din portofoliul SIF Banat-Crişana (SIF1), va fi redenumită SIF Hoteluri SA şi va scoate la vânzare 41 de active din patrimoniu cu preţul de pornire de 4 milioane de euro.

SIF Banat-Crişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, controlează 97% din capitalul firmei şi a aprobat în AGA de ieri planurile de afaceri ale companiei. De asemenea, SIF-ul a completat domeniul secundar de activitate al societăţii cu două noi coduri, respectiv “activităţi ale holdingurilor“ şi „alte activităţi de creditare“.

Mişcarea de schimbare a denumirii societăţii face parte din strategia anunţată anul trecut de conducerea SIF Banat-Crişana de a consolida afacerile imobiliare şi pe cele hoteliere din portofoliul SIF 1 în două companii noi, SIF Imobiliare şi SIF Hoteluri, pe care să le listeze la bursă. În cazul imobiliarelor, SIF Banat-Crişana a mers pe varianta înfiinţării unei firme noi, SIF Imobiliare, pe care a înregistrat-o în Cipru şi apoi a listat-o pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF Imobiliare a preluat participaţii în valoare de 100 mil. lei deţinute de SIF 1 la companii cu active imobiliare, iar SIF-ul a mai plasat 50 mil. lei cash în companie, printr-o majorare de capital, fără a detalia planurile pe care le are cu aceşti bani.