„Antreprenorul român vrea să deţină controlul. Nu acceptă ideea unui partener“

Autor: Cătălina Butan 21.05.2014
Una dintre cele mari greşeli ale antreprenorilor români este lipsa delegării, de cele mai multe ori aceştia ale­gând să deţină controlul integral al afacerilor şi să nu accepte parteneri, consideră Daniel Ţigănilă, cofon­dator al startups.ro, o platformă dedicată antre­pre­no­rilor.

„Greşelile antreprenorilor sunt legate de o ne­cunoaş­tere a nevoilor financiare. Lipsa delegării este o altă problemă. Raţionamentul este următorul: este ideea mea, am sau nu am un partener şi îmi place să con­trolez tot, nu pot să-i creditez în primele faze ale bu­sinessului pe cei pe care i-am angajat. Altă greşeală este lipsa de înţelegere că un partener fie el financiar sau strategic te poate ajuta să creşti exponenţial“, a spus Ţigănilă la ZF Live.

Startups.ro derulează în prezent proiectul Start & Grow 2014 prin care antreprenorii sunt puşi în legătură cu investitori care să îi ajute să îşi ducă afacerea la ur­mă­torul nivel. Antreprenorii care sunt în căutarea unei surse de finanţare se pot înscrie până pe 8 iunie în pro­gra­mul Start & Grow 2014 pe startups.ro.