Bosch: Inginerii români proiectează la Cluj softul pentru maşinile care se vor conduce singure

Autor: Bogdan Alecu 22.05.2014

Grupul Bosch, una dintre cele mai mari companii care acti­vează în industria tehno­lo­gică şi cea de servicii la nivel mondial, a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 212 mil. euro, în creştere cu 18% de la 180 mil. euro în 2012, potrivit datelor companiei.

„Pe total business mondial 65% din cifra de afaceri reprezintă partea legată de industria auto. În România suntem aproape de această cifră. În 2013 spre exemplu in­dus­tria auto ne-a ajutat mult şi sperăm ca şi în 2014 să beneficiem de pe urma revenirii indus­triei auto. După cum a început anul, ne putem aştepta la o creştere de două cifre, de peste 10% în 2014. Este greu de estimat pentru întreg anul deoarece sunt eveni­mente care se petrec cu o viteză foarte mare“, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi re­prezentant al grupului Bosch în Ro­mâ­nia.

Boldijar, 53 de ani, a fost numit în funcţia de conducere în primăvara acestui an, aceasta fiind cea mai înaltă funcţie ocu­pată de un român în cadrul unui pro­du­că­tor de componente de talia Robert Bosch.