SIF Transilvania nu a găsit cumpărători pentru acţiunile COMCM

Autor: Stefan Musgociu 23.05.2014

SIF Transilvania (SIF3) nu a găsit cumpărători pentru pachetul de 56,72% din acţiunile COMCM Constanţa (CMCM) scos la vânzare printr-o ofertă publică, întrucât preţul cerut a fost cu aproximativ 25% peste cotaţiile la care titlurile firmei de construcţii au fost tranzacţionate pe piaţa Rasdaq.

SIF Transilvania a derulat în perioada 22 aprilie - 22 mai o ofertă prin care a scos la vânzare 56,72% din acţiunile COMCM, pentru care a cerut 33,5 milioane lei (7,6 milioane euro). SIF Transilvania a cerut un preţ de 0,2504 lei/titlu, în timp ce cotaţia acţiunilor a oscilat pe piaţa Rasdaq în imediata apropiere a nivelului de 0,2 lei pe rulaje foarte reduse.

Potrivit celor mai recente raportări, fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă deţine împreună cu familia 31,66% din acţiunile COMCM, iar SIF Transilvania controlează 56,72%.

Între Frăţilă şi SIF Transilvania au apărut în 2011 o serie de divergenţe privind controlul companiei Scut. Frăţilă susţinea atunci că deţine indirect controlul Scut, prin participaţia de la COMCM şi cea de la Scut. Frăţilă şi SIF Transilvania au ajuns totuşi la o înţelegere în luna aprilie 2013, când fostul arbitru de fotbal a fost numit preşedinte CA la COMCM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile COMCM a fost realizată în şedinţa bursieră de miercuri, când preţul a crescut cu 5%, la 0,21 lei. La această cotaţie, firma are o capitalizare de 49,6 milioane lei (11,2 milioane euro).