Afacerile Allview, de patru ori mai mari, la 30 mil. euro

Autori: Adrian Dumitrache , Adrian Seceleanu 23.05.2014

Producătorul de tablete şi telefoane Visual Fan din Braşov estimează pentru acest an o creştere cu „două cifre“ a afacerilor, de la circa 30 mil. euro în 2013, pe fondul menţinerii cererii de terminale pe piaţa locală, a declarat directorul de operaţiuni al firmei, Dorin Găman. În 2012, afacerile com­paniei au totalizat 7 mil. euro.

„În 2013, vânzările noastre s-au apropiat de 30 milioane de euro şi au depăşit 250.000 de unităţi, tablete şi telefoane. Vân­zările din afară ţării au reprezentat 7-8% din total. Pentru acest an, obiectivul nostru este atingerea unei creşteri cu două cifre a vânzărilor, iar piaţa externă va depăşi 10% din total“, a afirmat Găman, prezent la lansarea unui nou terminal al companiei.

X2 Soul, noul smart­phone lansat de Allview, vârful de gamă al companiei, este fabricat în proporţie de 98% din metal şi sticlă, fiind acoperit pe ambele părţi de un strat subţire de Corning Gorilla Glass, şi are o grosime de 5,55 mm, numărându-se astfel printre cele mai sub­ţiri terminale de pe piaţă.