Cu norocul de mână/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 23.05.2014

Richard Wiseman

Cum să-ţi ajuţi norocul.

Patru principii simple care îţi vor schimba norocul – şi viaţa

Editura Trei

Traducere din limba engleză de Nicoleta Dascălu. Cartea apare în colecţia „Psihologie practică”, coordonată de Vasile Dem. Zamfirescu.

De ce unii oameni au o viaţă fericită şi plină de succes, în timp ce alţii se confruntă în mod repetat cu eşecuri şi tristeţe? De ce unii îşi găsesc perechea potrivită, iar alţii nu au parte decât de relaţii care se sfârşesc cu o ruptură? Ce îi face pe unii să aibă cariere înfloritoare, în timp ce alţii sunt prinşi ca într-o capcană în joburi pe care le detestă? Şi, mai ales, pot ghinioniştii să facă ceva pentru a-şi spori norocul şi a-şi îmbunătăţi viaţa?
Autorul a căutat răspunsul la aceste întrebări prin intermediul unor cercetări care s au derulat pe o perioadă de mai mulţi ani şi au cuprins interviuri şi experimente cu sute de persoane extrem de norocoase sau ghinioniste. Rezultatele obţinute, prezentate în această carte, indică un mod complet nou de a vedea norocul şi rolul esenţial pe care îl joacă acesta în vieţile noastre. Oamenii nu se nasc norocoşi. Fără să îşi dea seama, oamenii norocoşi folosesc patru principii de bază pentru a aduce norocul în viaţa lor. Dacă înţelegeţi principiile, atunci veţi înţelege şi cum acţionează norocul.
Richard Wiseman a absolvit Facultatea de Psihologie la University College din Londra, apoi a obţinut doctoratul în psihologie la Universitatea din Edinburgh. În prezent, prof. Wiseman coordonează o echipă de cercetare din cadrul Departamentului de Psihologie al Universităţii din Hertfordshire. Autorul a creat mai multe experimente pe scară largă, dintre care multe au fost realizate în colaborare cu Daily Telegraph şi programul BBC dedicat ştiinţei, „Tomorrow’s World”. Printre cărţile publicate, se numără: Magic in Theory, Did you spot the Gorilla, The Little Book of Luck.

Din cuprins: Despre norocul meu — jurnalul norocului. Puterea norocului. Vieţi pline de noroc şi vieţi urmărite de ghinion. Principiul numărul unu: Utilizaţi la maximum şansele care vi se oferă. Principiul numărul doi: Ascultaţi‑vă intuiţiile norocoase. Principiul numărul trei: Aşteptaţi‑vă să aveţi noroc. Principiul numărul patru: Transformaţi‑vă ghinionul în noroc. Şcoala norocului. Învăţăm să fim norocoşi. Ziua absolvirii. Dincolo de factorul noroc.

„Viitorul urmează să se întâmple şi fiecare dintre noi are potenţialul de a-şi crea destinul. Aceste noi studii ne vor ajuta să înţelegem mai multe despre noroc, iar această înţelepciune superioară ne va permite să creăm copii mai norocoşi, comunităţi mai norocoase, poate chiar ţări mai norocoase.”