Antonescu propune aderarea europarlamentarii PNL la Partidul Popular European

Autor: Valentina Postelnicu 26.05.2014

Crin Antonescu a arătat că, având în vedere contextul european, în urma consultării cu mulţi colegi, şi mai ales în situaţia internă şi externă, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE.

”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a anunţat Antonescu, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

”Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu.

El a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, în al doilea rând, opţiunea este legată de faptul că dreapta trebuie să îşi unească forţele şi în Europa, şi în ţară.

PNL este membru ALDE.