România păşeşte cu hotărâre spre noi culmi de civilizaţie şi progres!/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu 30.05.2014

Acum, că alegerile pentru Parlamentul European s-au săvârşit, iar numele celor 32 de eroi ai neamului, aleşi pe sprânceană, au devenit publice, renaşte în sufletele noastre primăvara speranţei. Strâns uniţi în jurul celor 32 de de europarlamentari de-ai noştri, într-o solidaritate exemplară, de monolit, de nezdruncinat, pornim pe calea cea nouă şi luminoasă a înfăptuirii năzuinţei de veacuri a poporului nostru atât de greu încercat de meandrele istoriei şi ale concretului – construirea unei societăţi noi, drepte, în cadrul căreia fiecare fiu al neamului să-şi găsească locul şi să-şi împlinească în mod fericit şi liber destinul.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără de sacrificiul celor 32 de români care au ales să-şi pună întreaga existenţă în slujba poporului, care au ales să-şi lase în urmă casele şi familiile şi să apuce pe calea cea atât de anevoioasă a Bruxelles-ului. Pentru a ne face nouă, celor rămaşi acasă, viaţa mai frumoasă, mai demnă şi mai bogată. Nu numai noi suntem datori a le aduce un prinos de dragoste şi recunoştinţă dar şi Istoria însăşi îi va reţine pe aceşti aleşi între aleşii noştri în galeria marilor figuri, a marilor personaje care au schimbat destinul României.

Poporul suveran şi-a desemnat vitejii care-l vor călăuzi către viitor. Către viitorul de aur.  

Un cântec tăcut izvorăşte acum din sufletul fiecărui român şi cântec lângă cântec, inimă lângă inimă, voinţă lângă voinţă, ne strângem laolaltă pe calea către noi culmi de civilizaţie şi progres. Venceremos! Corazon espinado! Trăiască-n veci şi înflorească! Aferim! Vamos a la playa!