Tinerii care pleacă la studii în străinătate nu găsesc motive să se mai întoarcă

Autor: Cătălina Butan 01.06.2014
Mii de tineri pleacă în fiecare an din România pentru a studia în străinătate, însă puţini dintre aceştia aleg să se mai întoarcă, în condiţiile în care oferta de joburi este restrânsă, iar finanţarea unui start-up este încă greoaie.
 
„5.000 de studenţi români îşi obţin anual diploma de licenţă în străinătate. 10% dintre aceştia nu vor să mai audă de România, 10% îşi doresc să se întoarcă, iar restul spun: «M-aş întoarce, dar nu ştiu la ce»“, a spus la ZF Live Adriana Comăneci, managing partner al companiei de recrutare Reviro.
 
Comăneci a înfiinţat compania Reviro anul trecut împreună cu Alexandru Ghiţă, preşedintele Educa­tiva, un grup de ONG-uri care oferă servicii în domeniul educaţiei, după o investiţie în jurul a 15.000 de euro. „Reviro este o soluţie pentru tinerii români care studiază în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară să-şi dezvolte o carieră aici, indiferent că vor să facă asta printr-un job sau că vor să se dezvolte profesional în ONG-uri. Vizi­unea noastră pe termen lung este inclusiv să-i sprijinim dacă doresc să-şi dezvolte un business în România“, a spus Comăneci, care a condus anterior departamentul de resurse umane al Rompetrol Grup.
 
Vedeti aici emisiunea integrala din data de 29 mai 2014