Criză în Ucraina. Atac cu mortiere in Slaviansk. Rusia: Kievul a încălcat Convenţia de la Geneva privind protejarea civililor

Autor: Pro TV 31.05.2014

31 mai 2014. Armata ucraineana a derulat vineri noapte un nou atac asupra insurgentilor in centrul orasului Slaviansk, estul tarii, relateaza agentia Itar-tass, citand surse din cadrul taberei rebelilor pro-rusi.

 SUMARUL EVENIMENTELOR


-►Slaviansk, scena unei noi confruntari, vineri noapte, intre soldati ucraineni si insurgenti

-►Armata ucraineana continua operatiunile speciale impotrivia insurgentilor din estul tarii

Soldatii ucraineni au desfasurat o noua operatiune impotriva rebelilor prorusi in Slaviansk, devenit unul dintre centrele luptelor din estul tarii. Potrivit insurgentilor atacul in care s-au folosit mortiere a avut loc vineri noapte, relateaza Itar-tass.

"In centrul orasului s-a deschis focul si s-au folosit mortiere. Nu avem informatii despre victime sau pagube" a declarat un purtator de cuvant al liderului insurgentilor prorusi, Viacheslav Ponomariov.

 
Russia Today a scris despre 7 copii raniti dupa ce intr-un alt atac derulat joi noapte a fost lovit un spital de copii din centrul orasului, o zona rezidentiala, ocupata de insurgenti. Conform Itar-tass, care citeaza militiile pro-ruse a fost distrusa partial si o clinica in care se aflau copii, insa nu au fost inregistrate victime.
 
Citiţi articolul integral pe www.stirileprotv.ro