Conducerea SIF 5 discută mâine despre soarta dividendelor de 130 mil. lei

Autor: Roxana Pricop 02.06.2014
Consiliul de administraţie (CA) al SIF Oltenia se întâlneşte marţi 3 iunie pentru a discuta despre convo­ca­rea unei adunări generale a ac­ţio­narilor pentru a completa locurile ră­mase vacante în CA şi pentru a include pe ordinea de zi a adunării a unui punct referitor la aprobarea repar­tizării profitului net de 130 mi­lioa­ne de lei din 2013.
 
Anunţul privind discutarea divi­den­delor a alimentat un avans de 2,55% al acţiunilor SIF 5 în şedinţa de vineri. Ultimul preţ a fost de 1,85 lei pentru o acţiune SIF 5.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară a obligat SIF 5 să con­voa­ce o nouă AGA prin care să com­ple­teze structura consiliului de ad­mi­nis­traţie după demisia celor trei ad­minis­tratori susţinuţi de omul de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai influenţi acţionari ai SIF. Pe 16 mai, ASF a avizat noua struc­tură a consiliului din care doi admi­nis­tratori sunt cu mandat provizoriu (Car­men Popa şi Nicolae Stoian), iar un loc de administrator este vacant. SIF 5 are un consiliu format din şapte membri.