“Profesorii ne spun: aveţi studenţi buni, dar românii sunt cei mai buni!”

Autor: Adelina Mihai 02.06.2014

Peste 300 de români au absolvit cursurile unui program de educaţie managerială oferit de IEDC- Bled School of Management din Slovenia, una dintre cele mai cunoscute şcoli de afaceri din regiune.

“Românii valorifică foarte mult educaţia, iar profesorii şcolii noastre ne spun mereu: <Aveţi studenţi buni, dar românii sunt cei mai buni!>. Aproximativ 100 de manageri români au absolvit cursurile programului nostru de Executive MBA, iar 200 au urmat alte tipuri de programe, în special <young managers program> sau <general management program>, care este ca un MBA, dar cu o perioadă mai redusă”, a explicat prof. Danica Purg, decan şi director al IEDC-Bled School of Management, o şcoală cu studenţi internaţionali în proporţie de 75 - 80%, majoritatea din Europa Centrală şi de Est.

Ea a fost prezentă săptămâna trecută la un eveniment organizat în Bucureşti de către  Clubul Absolvenţilor din România ai IEDC Bled School of Management, în cadrul căruia s-a a avut loc o competiţie pentru cinci echipe formate din middle-manageri din companiile locale, care au rezolvat un studiu de caz pornind de la o problemă de business. Câştigătoare a ieşit echipa de manageri care lucrează în cadrul Coca-Cola HBC Romania, iar în competiţie au mai fost echipe de angajaţi din companii şi instituţii precum Mobexpert, Renania Trade, Studio Moderna sau ING Bank România.