Şefii SIF 3, amendaţi cu 30.000 de lei de ASF

Autor: Roxana Pricop 03.06.2014

Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania, alături de Ion Mihăilă şi Iulian Stan, membri ai directoratului, au fost amendaţi cu câte 10.000 de lei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în urma descoperirii unor nereguli în formularele de vot prin corespondenţă pentru adunarea generală a acţionarilor din 28 aprilie.

„Pentru exercitarea de către acţionari a votului prin corespondenţă au fost întocmite modele de buletine de vot care vizează toate punctele înscrise pe ordinea de zi, cu excepţia punctului care viza alegerea membrilor consiliului de supraveghere. Pentru a-şi exercita votul pentru acest punct, acţionarii sunt încurajaţi fie să participe direct la AGA, fie să utilizeze o procură specială. Formularele de procură specială care vizează alegerea celor doi membri ai consiliului nu conţin, separat, fiecare candidat şi rubrici care să ofere fiecărui acţionar dreptul să voteze „pentru“, „împotrivă“ sau „abţinere“, nefiind astfel asigurate condiţiile necesare exprimării votului de către acţionari şi de reprezentare în AGA“, potrivit raportului publicat de ASF pe bursă.

În AGA din 28 aprilie, Petru Mihalcea şi Crin An­dănuţ au fost aleşi de acţionari prin vot secret drept membri ai consiliului de supraveghere.

Acţiunile SIF 3 au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni în stagnare. După publicarea anunţului de către ASF, titlurile SIF 3 scădeau uşor, până la un preţ de 0,5995 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a societăţii este de 655 mil. lei.